Jerome Stoll a mai spus ca productia noului model, destinata pietei ruse, va incepe anul viitor. 

"Noul model Logan ar putea fi disponibil pentru vanzari la sfarsitul anului 2012 sau la inceputul lui 2013. Nu exportam masini catre Rusia, ci le producem acolo. Avem nevoie de timp pentru a lansa productia in Rusia in 2013", a spus directorul de vanzari Renault.

Ria Novosti nu precizeaza daca oficialul Renault se refera la lansarea internationala a noului model Logan sau la introducerea autoturismului pe piata rusa. 

Directorul operational executiv al Renault, Carlos Tavares, a declarat marti la Geneva ca Dacia pregateste noua generatie Sandero, iar noul model are sanse sa fie lansat chiar inaintea viitorului Logan. 

Modelul Logan a fost lansat pe piata in anul 2004, iar Sandero se vinde in Romania din vara lui 2008. 

Dacia a prezentat marti la Geneva monovolumul Lodgy, o masina de familie disponibila in Romania incepand de miercuri, la preturi care pleaca de la 9.500 euro (TVA inclus). 

Renault ar putea dezvolta, de asemenea, modele de autoturisme destinate exclusiv pietei din Rusia, la fel ca partenerul de alianta Nissan, odata ce companiile vor finaliza preluarea unei participatii majoritare la AvtoVAZ, transmite Bloomberg. 

Un director al Nissan, Colin Dodge, a declarat, tot la Geneva, ca producatorul japonez de automobile va prezenta trei modele asamblate in Rusia, potrivit Bloomberg.  "Avem o situatie similara in India, unde am lansat Renault Pulse, si am utilizat activele Nissan din regiune pentru a ne extinde gama de modele. Avem si o strategie globala, dar si astfel de abordari pragmatice acolo unde au sens", a spus Klein. 

Renault detine deja 25% din actiunile AvtoVAZ, cel mai mare constructor auto din Rusia.  Alianta Renault-Nissan negociaza un acord cu principalii doi actionari rusi ai companiei pentru a prelua in urmatoarele saptamani o participatie majoritara la constructor, a declarat marti la Geneva Carlos Ghosn, directorul general al grupului francez si al companiei japoneze. 

Renault vrea de asemenea sa adauge la portofoliu trei autoturisme de lux, inclusiv o noua versiune a minivanului Espace, care ar trebui sa apara pe piata in anul 2014, informeaza Mediafax.