Prima campanie, care a inclus 2,6 milioane de vehicule, a avut loc din cauza unei defectiuni la un senzor de incendiu de la cheia de contact, care a provocat accidente in care si-au pierdut viata cel putin 13 persoane, din cauza opririi motorului. 

Programul anuntat joi include rechemarea a peste 2,7 milioane de automobile pentru remedierea unei defectiuni la lampile din spate. Intre modelele chemate acum in service se afla Chevrolet Malibu, Pontiac G6 si Saturn Aura, dar  si Chevy Corvette si Cadillac CTS.

Noile masuri sunt rezultatul unei atentii mai mari a companiei pentru problemele de siguranta. 

"Ne-am dublat eforturile de accelerare si rezolvare a unor astfel de probleme, am identificat vehiculele care necesita remedieri", a declarat directorul pentru siguranta al GM, Jeff Boyer. 

Din cele aproape 3 milioane de masini rechemate joi, 2,7 milioane au fost comercializate in SUA, 201.000 in Canada, 1.200 in Mexic si peste 76.000 in afara Americii de Nord. 

In cazul defectiunii la lampile din spate, GM a primit mai multe sute de reclamatii, au avut loc 13 coliziuni si doua persoane au fost ranite.  Problema a fost semnalata din 2008, iar in 2009 au fost rechemate in service un numar mai mic de automobile. GM a precizat ca nu are cunostinta ca ar fi decedat persoane in accidente provocate de aceasta defectiune.