La acest preț, E100 de la Baojun nu este Cadillac, însă mașina cu două locuri este ideală pentru orașele aglomerate și, mai ales, poluate, cum sunt majoritatea metropolelor din China.

E100 are un motor de 39 de cai putere și poate ajunge la o viteză maximă de 100 km/oră. Mașina are o autonomie de peste 150 de km, la o încărcare a bateriei, potrivit GM.

Dar chiar dacă este mică, E100 este dotată cu sistem de entertainment cu WiFi, senzori de parcare și sisteme de alertă pentru siguranța pasagerilor și a pietonilor.

Baojun este un joint venture între General Motors și chinezii de la SAIC Motor Corporation și este pe locul 8 în topul celor mai populare branduri din China. E100 este primul model electric dezvoltat de Baojun.

Mai mult de 5.000 de persoane s-au încris până în prezent pentru a cumpăra primele mașini E100, care vor fi puse în vânzare săptămâna viitoare.

China este cea mai mare piață auto din lume, dar și una dintre cele mai poluate, de aceea guvernul de la Beijing vrea să încurajeze producția de mașini electrice. Potrivit Agenției Internaționale a Energiei, 40% din totalul mașinilor electrice vândute la nivel mondial ajung în China.