Cifra anunţată duminică este semnificativ mai mare decât investiţiile de 4,5 miliarde de dolari până în 2020 preconizate anterior de al doilea mare constructor auto american în automobile electrice, potrivit Agerpres.

Potrivit oficialilor Ford, compania intenţionează să adauge 16 modele complet electrice şi 24 modele hibride la oferta sa globală până în 2022.

"Suntem complet angajaţi în această mişcare şi vom lua vehiculele noastre de bază pe care le vom electrifica. Dacă vrem să avem succes cu electrificarea, trebuie să o facem cu vehiculele care sunt deja populare", a declarat Bill Ford.

Toţi marii constructori auto mondiali, General Motors Co, Toyota Motor Corp şi Volkswagen AG, au dezvăluit planuri ambiţioase pentru extinderea ofertei de vehicule electrice şi îi vizează pe consumatorii care vor lux, performanţe şi un automobil de tip SUV sau toate cele trei atribute într-un singur vehicul.

Săptămâna trecută, General Motors, principalul rival al Ford, a anunţat că intenţionează să introducă cel puţin 20 de modele electrice până în 2023. De asemenea, în luna noiembrie, Volkswagen a anunţat că va cheltui 40 de miliarde de dolari pentru automobile electrice, vehicule autonome şi noi servicii de mobilitate până la finele lui 2022.

Ford Motor a lansat, în ultimele luni ale anului trecut, un program prin care a oferit şoferilor britanici sume în numerar pentru a renunţa la vehiculele diesel poluante în schimbul unor modele mai noi, ţinta companiei fiind circa 15 milioane de automobile şi furgonete.

Astfel, în perioada 1 septembrie-31 decembrie, Ford a oferit şoferilor până la 4.000 de lire sterline (5.200 dolari) pentru automobile şi 7.000 de lire pentru furgonete, pentru înlocuirea vehiculelor cu o vechime de cel puţin opt ani cu modele mai noi.

Ford, al doilea mare producător auto din SUA, este prezent şi pe piaţa din România. În anul 2017, Ford România a renunţat la producţia monovolumului B-Max la fabrica din Craiova şi a demarat producţia SUV-ului EcoSport.