"Ca raspuns la situatia precara a pietei europene, Ford Romania continua sa-si ajusteze volumele la uzina de la Craiova si are in plan oprirea productiei de autovehicule pentru 13 zile in luna octombrie. In situatia in care piata auto va continua sa scada, este posibil sa existe astfel de zile si in lunile noiembrie si/sau decembrie", potrivit unui anunt al companiei, citat Mediafax. 

Pe perioada in care productia este sistata, angajatii se vor afla in somaj tehnic si vor fi platiti cu 80% din salariu. Masura afecteaza lucratori ai departamentului de Operatiuni Vehicule. 

Si pentru septembrie, Ford a anuntat ca va avea oprita, 7 zile, productia de autovehicule. 

Sectia produce peste 1.000 de motoare pe zi, Ford mentinand, cel putin pentru moment, acest volum.

 "B-MAX continua sa fie cel mai bine vandut monovolum de dimensiuni mici din Europa si suntem increzatori ca acestea sunt masuri temporare, urmand ca situatia sa se amelioreze pe masura ce vanzarile de automobile pe piata europeana vor incepe treptat sa creasca", a comunicat Ford.

Constructorul auto american produce la Craiova autovehiculul B-Max si motoarele EcoBoost de 1 litru si EcoBoost de 1,5 litri.

Test in Romania cu prima masina de oras care-ti arata cat de poluat e organismal tau. Duminica la promotor, de la 10.00 pe Sport.ro.