Profitul pe actiune excluzand unele elemente s-a situat la 45 de centi, peste nivelul de 37 de centi anticipat de analistii consultati de Bloomberg, preluata de Mediafax.

Cererea in crestere pe piata din China pentru modelul Focus, precum si cea pentru Fusion in SUA, arata ca eforturile directorului general, Alan Mulally, de a innoi gama de modele Ford da rezultate.

Ford se asteapta ca, dupa rezultatele bune din trimestrul al doilea, profitul inainte de taxe din acest an sa fie egal sau sa depaseasca nivelul de opt miliarde de dolari de anul trecut. Anterior, producatorul auto estima un profit inainte de taxe in linie cu cel din anul precedent.

De asemenea, Ford si-a imbunatatit asteptarile si pentru Europa, unde anticipeaza pentru acest an o pierdere de 1,8 miliarde de dolari, fata de 2 miliarde de dolari cat prognoza anterior. Veniturile grupului american au crescut de la 33,3 miliarde de dolari in trimestrul al doilea al anului trecut la 38,1 miliarde de dolari.

Rezultatele globale ale Ford sunt afectate de piata dificila din Europa, unde dificultatile economice au impins vanzarile auto la minimul ultimelor doua decenii, noteaza Bloomberg. Pierderea operationala a Ford Europa s-a redus in trimestrul al doilea la 348 milioane de dolari, de la 404 milioane de dolari in urma cu un an.

Ford isi mentine planul de a ajunge pe zero in Europa pana in 2015, a declarat, in luna iulie, seful operatiunilor din Europa ale grupului, Stephen Odell.