Cel putin trei dintre cei mai importanti actionari cer Microsoft sa ia in calcul desemnarea unui director general specializat in revigorarea companiilor aflate in dificultate, unul dintre candidatii doriti fiind Mulally, au declarat surse apropiate situatiei pentru agentia Reuters, preluata de theverge.com, transmite Mediafax.

Pe lista se mai afla si Mike Lawrie de la grupul Computer Sciences, specializat in servicii IT pentru companii. Inainte de a prelua conducerea Computer Sciences, acesta a lucrat, in anii '90 si la inceputul deceniului trecut, ca director de vanzari la IBM, intr-o perioada de revenire spectaculoasa a companiei sub indrumarea lui Lou Gerstner. 

Alan Mulally este apreciat pentru reimprospatarea culturii corporative la Ford si revigorarea unor marci muribunde, precum Taurus.

Se pare ca CEO-ul Ford ar putea pleca din functie la inceputul anului viitor.  Totodata, seful Ford este apreciat de actualul CEO al Microsoft, Steve Ballmer, care a afirmat in 2009 ca "schimbarea unor industrii ii poate deranja chiar si pe cei mai experimentati manageri, nu si pe Alan". 

Steve Ballmer a anuntat, cu doua saptamani in urma, ca se va retrage din functia de CEO al Microsoft in urmatoarele 12 luni, dupa 14 ani petrecuti la conducerea celui mai mare dezvoltator de software din lume si peste 30 de ani in companie.  Actiunile au crescut cu 7,3% dupa acest anunt, insa intregul castig s-a evaporat saptamana trecuta, dupa ce Microsoft a anuntat ca va prelua divizia de telefoane mobile a Nokia intr-o tranzactie de 5,4 miliarde euro. 

Odata cu preluarea Nokia, directorul general al companiei finlandeze, Stephen Elop, revine la Microsoft, cu sanse sa preia functia lui Ballmer dupa retragerea acestuia.