Maciuca a lucrat din ianuarie 2013 pana in ianuarie anul acesta ca inginer de sisteme pentru Apple.

Acum va coordona cei 125 de cercetatori, ingineri si oameni de stiinta care vor activa in cadrul noului centru din Silicon Valley. 

Anterior, a ocupat diferite pozitii in departamentele de tehnologie si cercetare ale unor companii precum BMW, Nissan si Lockeheed Martin.

Inginerul roman si-a definitivat doctoratul in inginerie mecanica la Universitatea din Brekley, California. 

Centrul de la Palo Alto completeaza reteaua globala a Ford de cercetare si inovatie, care include unitatile de la Dearborn in Michigan si Aachen in Germania.

"Noua unitate demonstreaza angajamentul Ford de a face parte din ecosistemul de inovatie din Silicon Valley, anticipand dorintele si nevoile consumatorilor, in special in privinta conectivitatii, mobilitatii si autonomiei din domeniul auto. Lucram pentru ca aceste tehnologii sa fie accesibile tuturor, nu doar consumatorilor din segmentul de lux", a declarat Mark Fields, presedintele si directorul general al Ford Motor. 

Cu o retea de 65 de uzine si circa 189.000 de angajati, Ford Motor produce si distribuie automobile pe sase continente.  In Romania, grupul american produce, la Craiova, modelul B-Max si motoarele pe benzina EcoBoost de 1 litru si 1,5 litri. Asamblarea B-Max a fost lansata la jumatatea anului 2012, modelul fiind produs exclusiv la fabrica din Craiova si comercializat doar pe piata europeana. 

In primele 11 luni ale anului trecut au fost asamblate 49.878 de masini Ford B-Max, acoperind 13,5% din productia auto nationala. Totodata, B-Max a fost al treilea cel mai exportat model in perioada ianuarie - noiembrie, potrivit datelor APIA.