Vanzarile marcii autohtone au inregistrat in august o crestere de aproape 1% si de 4% in iulie comparativ cu perioada similara a anului trecut, la aproape 15.700 de autoturisme, dupa ce la inceputul verii Dacia a inregistrat un usor declin, scrie Ziarul Financiar.

Constructorul autohton a urcat in august pe locul 16 in topul celor mai bine vandute marci din acest an la nivel european, depasind Suzuki.

In conditiile in care majoritatea constructorilor europeni se repliaza in acest an, reducand productia pe fondul incheierii programelor de tip "Rabla" din Europa de Vest, Dacia inregistreaza in continuare o crestere a productiei de peste 20%.

Pe fondul intrarii in productie a SUV-ului Duster, pana la finele anului constructorul autohton va produce in total 330.000 de autovehicule, dintre care mai mult de 300.000 vor reprezenta exporturile catre piete din Europa de Vest. In prezent cadenta de productie a Dacia este de aproximativ 1.400 de unitati pe zi, cel mai ridicat nivel atins vreodata pe platforma de la Mioveni.

Citeste continuarea acestui material in Ziarul Financiar!