14.000 de oameni au murit in urma dezastrelor din 2012. Au fost inregistrate 318 catastrofe, din care 168, naturale. 

Pierderile de 77 de miliarde de dolari situeaza anul 2012 pe locul al treilea in topul celor mai costisitori ani pentru industria asigurarilor. Cele mai mari costuri legate de dezastre au fost in 2011, de 126 miliarde de dolari, ca urmare a cutremurelor si inundatiilor din regiunea Asia Pacific. 

Noua dintre catastrofele cu cel mai puternic impact asupra asiguratorilor au avut loc anul trecut in SUA, singura exceptie din top 10 fiind cutremurele din mai din Italia, in care despagubirile s-au situat la 1,6 miliarde de dolari. 

Top 4

Aproape jumatate din costurile totale au fost cauzate de uraganul Sandy, in urma caruia s-au platit 35 miliarde de dolari.

Pe pozitia a doua s-a situat seceta din iulie-septembrie din SUA, cu despagubiri de 11 miliarde de dolari. 

Locurile trei si patru au fost ocupate de furtunile puternice din martie si aprilie din Statele Unite, cu costuri de cate 2,5 miliarde de dolari in fiecare din cele doua luni. 

"Sandy a reprezentat o provocare pentru industrie", a declarat Matthias Weber, director la SwissRe, adaugand ca industria asigurarilor terbuie sa faca mai mult pentru a intelege modul in care se dezvolta furtunile.  Sandy a produs pagube economice totale, asigurate si neasigurate, de 70 de miliarde de dolari, fiind depasit in topul celor mai distrugatoare uragane doar de Katrina.