Valoarea totala a contractului este de 452 milioane de lire sterline (535 milioane de euro), precizeaza ministerul intr-un comunicat.

Aceste nave, care vor aproviziona cu carburant navele Royal Navy, urmeaza sa intre in serviciu pana in 2016. Ele vor inlocui petrolierele actuale, care dateaza din anii '70.

Atribuirea acestui contract unei intreprinderi straine a alimentat ingrijorari cu privire la locurile de munca din domeniul Apararii britanice, in contextul unei reduceri a bugetului armatei cu scopul diminuarii unui deficit public.

Ministerul Apararii a explicat ca a optat pentru oferta Daewoo deoarece a reprezentat "cel mai bun raport calitate-pret pentru contribuabil" si pentru ca nicio intreprindere britanica nu a parcurs intreaga procedura de licitatie.

"Este mai mult decat o veste proasta pentru industria britanica", a declarat Jim Murphy, purtatorul de cuvant al Partidului Laburist (opozitie) pentru probleme de Aparare, subliniind ca intreprinderile britanice au pierdut recent un foarte important contract de avioane de lupta.

India a anuntat la sfarsitul lui ianuarie ca prefera avioanele de tip Rafale ale grupului aeronautic Dassault Aviation avioanelor de tip Typhoon construite de consortiul Eurofighter, format din grupurile britanic BAE Systems, european EADS si italian Finmeccanica.