Euro NCAP a publicat astazi rezultatele testului la care au participat sapte modele de masini, printre care BMW X1, Citroen C-zero, Dacia Duster, Hyundai iX20, Mistubiushi ASX, Mistubishi i-MiEV, Nissan Juke si Peugeot iOn.   

Dacia Duster n-a reusit insa sa-i impresioneze pe specialistii de la Euro NCAP. A obtinut doar 28 de procente privind siguranta pietonilor si 29% pentru asistenta de siguranta.

La impactul frontal, compartimentul pasagerilor al SUV-ului romanesc a ramas stabil, insa usa protbagajului s-a deschis. Totodata, s-a demonstrat ca structurile din tabloul de bord prezinta un risc ridicat de ranire a soferului, ce-i drept, care depinde de pozitia si de inaltimea acestuia din urma.

La impactul lateral, usa soferului s-a deschis, Duster fiind penalizata pentru acest lucru. Mai mult, soferul – manechin nu a fost suficient protejat la nivelul pieptului, din cauza presiunii asupra coastelor.

Masinile care au primit maximum de stele, in urma acestui test, au fost Nissan Juke si Mitsubishi ASX.

Anul trecut, cele mai bune rezultate la testele Euro NCAp le-au avut BMW X5, Alfa Romeo Giulietta, Honda CR-Z, Kia Sportage si Toyota Verso.