"Incepand cu 1 octombrie a intrat in vigoare o decizie RAR prin care cresc cu 10 pana la 20 de ori taxele anuale de autorizare a atelierelor auto. In conditiile in care reglementarea a intrat deja in vigoare, in perioada urmatoare cleintii se pot astepta la o dublare a pretului manoperei pentru reparatiile auto. S-a modificat modalitatea de calcul a taxelor. Daca pana in prezent exista o taxa fixa de aproximativ 1.000 de lei, de acum service-urile vor trebui sa plateasca pentru fiecare marca pentru care este autorizata sa faca lucrari", a directorul ASSAI, Cristian Muntean, citat de Mediafax.

El a aratat ca, potrivit noii decizii, atelierele vor trebui sa achite pe langa cei 1.000 lei pentru autorizare, cate 90 lei pentru maximum trei activitati de service, 50 lei pentru fiecare activitate suplimentara, precum si 500 lei pentru fiecare marca pe care o reprezinta.

"In conditiile in care, in medie, un atelier auto efectueaza aproximativ cinci activitati pentru 20 de marci auto, costurile de autorizare ale unui service se ridica la 11.131 lei, o suma exorbitanta in actualul context economic. Aceasta decizie ar putea duce la disparitia a jumatate din cele 7.000 de service-uri autorizate din Romania", a adaugat Muntean.

ASSAI este membru al Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania.