Matrite Dacia este singura entitate Renault care produce utilaje pentru presaj, care transforma foile de tabla in elemente de caroserie si care acopera aproximativ 10% din cererea grupului, restul de 90% fiind repre­zentat de furnizori externi, noteaza Ziarul Financiar.

Cei 222 de angajati ai Matrite Dacia stiu deja cum va arata viitorul Logan cunoscut sub numele de cod X52, dar si alte viitoare modele Renault sau Nissan. Astfel de matrtie sunt proiectate cu cel putin un an inainte ca masina sa iasa pe linia de productie.

Matritele sunt initial proiectate pe calculator, dupa care trec prin diferite faze de testare si finisare pana cand sunt amplasate in interiorul preselor. Acestea produc elemente de caroserie inclusiv pentru modelele de teste, care sunt asamblate manual in faza de preproductie cu 6-12 luni inainte de lansarea efeectiva a masinii pe piata. Noul Logan va fi lansat anul viitor, potrivit ultimelor informatii disponibile.

"In 2010 am realizat o cifra de afaceri de aproximativ 7,5 milioane de euro din care peste 80% reprezinta exporturile, iar anul acesta vom atinge un business de 8 milioane de euro pe fondul cres­terii cererii", a spus Mostafa El Mouatassim, directorul general al Matrite Dacia.

Citeste mai multe pe www.zf.ro