Wendelin Wiedeking a renuntat la Porsche (sau invers) acum trei ani si de-atunci si-a cautat linistea in afaceri. Acum a gasit-o, cu un lant de pizzerii pe care il deschide intr-o luna in Ludwigshafen, Germania. Urmeaza apoi Austria si Elvetia.

Drumul lui Wendelin Wiedeking catre acest business nu a fost pavat numai cu reusite imediate. Numele lantului de pizzerie i-a creat ceva probleme. Vialino se aseamana cu Vapiana, denumirea unor pizzerii din Italia. Neamtul spune insa ca e o mare diferenta. In timp ce italienii au o autoservire care bate inspre fast food, in restaurantele lui exista oameni care vin la masa sa ia comanda. Mai mult, decorul face diferenta. La Vialino totul este rustic, la italieni e ultramodern, cu sticla si inox.  

Wendelin Wiedeking a fost in discutii acum un an si cu L’Osteria, un celebru lant Italian de restaurante. Se pare insa ca a fost un fel de spionaj industrial pentru a afla reteta succesului.

Fostul CEO Porsche a fost mereu un businessman. Pana la 30 de ani a facut primul milion de dolari din imobiliare, apoi a devenit actionar in mai multe companii, inclusiv la branduri de incaltaminte.

Fostul CEO Porsche a plecat in 2009 de la Porsche, dupa 18 ani in acelasi post. Si-a respectat mereu principiul (nu risti, nu te distrezi) si a devenit astfel cel mai bine platit executive in Germania 2008 si in Europa 2007, cu 80 de milioane de euro salariu dupa niste ani fabulosi in care colaborarea cu Volkswagen a adus brandului Porsche venituri mult mai mari decat prognozele.