Stralucesc de parca ar fi nou noute, desi sunt adevarate veterane de epoca, unele implinind deja un veac de la iesirea de pe linia de fabricatie. Mercedez-Benz a venit cu cele mai grozave masini sport pe care le-a construit de pe la 1900 incoace. 

La standul Porsche, vedetele sunt masini care au triumfat in raliuri. Constructorul german sarbatoreste, astfel, prima sa victorie in legendara cursa Le Mans, din urma cu 40 de ani.

Dar ce spuneti despre ispititoarele decapotabile, cu forme ca de apa curgatoare, care au fost, la vremea lor, reginele soselelor?! Sau de cele elegante pentru domnii din lumea buna a anilor '40?!

 Si Alfa Romeo are ce sarbatori: un veac de la lansarea marcii. O buna ocazie pentru italieni sa se laude. 

Daca ajungeti la expozitie, nu ratati nici standurile altori constructori auto, cu multa istorie in spate: Audi, Ford, Volkswagen, Peugeot sau Ferrari. Iar nostalgicii se vor bucura sa afle ca la Essen este prezent si un fan-club al batranului Trabant.

Si inca o veste buna pentru colectionari - organizatorii expozitiei le intermediaza legatura cu producatorii de schimb pentru masinile lor "clasice".