Au fost efectuate peste 15 milioane de inspectii tehnice, pentru fiecare model in parte fiind evaluate cel putin 1.000 de masini. Practic, in urma inspectiilor au fost cuantificate defectiunile tehnice gasite la aceste autoturisme.

Pentru fiecaredintre cele 8 clase de masini s-au analizat trei categorii in functie vechimea masinii in baza numarului de kilometri parcursi si nu a varstei, asa cum se proceda pana acum. Astfel, a fost analizata o categorie de masini care au rulati pana la 50.000 de kilometri, o a doua categorie intre 50.001 si 100.000 kilometri si a treia peste 100.000 kilometri.

Modelele care au acumulat cel mai bun punctaj au fost Opel Insignia si Audi A6.

Masina cu cele mai putine defectiuni tehnice gasite a fost Opel Insignia fiind castigatoarea categoriei “ Best Individual Ranking”( Index DEKRA: 96,1%), iar Audi A6 a fost modelul castigator la categoria “Best of all Classes”( Index DEKRA: 84,2%), deoarece a obtinut cel mai bun punctaj la toate categoriile de kilometri. Audi A6, ocupa acesta pozitie pentru al treilea an consecutiv.

Pe locurile urmatoare la categoria " Best of all Classes" s-au clasat BMW Seria 3(81.7%)  si VW Passat(81.1%).

De altfel, modelele germane ocupa 18 din cele 24 de pozitii in clasamentul celor mai fiabile masini.

Cele mai fiabile masini din fiecare clasa:

In clasa mini, Ford Fiesta a ocupat prima pozitie surclasand modelul Renault Twingo si Toyota Yaris. In clasa compacta Toyota Prius ramane pe primul loc, in fata lui VW Golf Vl si Volvo C30.

In clasa medie  Opel Insignia, devanseaza modelul Audi A4. Pe locul trei se claseaza Ford Mondeo.

In clasa medie premium Audi A6 isi pastreaza suprematia din ultimii trei ani. Pe locul doi se claseaza BMW Seria 5, iar pe al treilea loc Mercedes-Benz S Class.

In clasa sport/cabrio, Mazda MX-5 este in top, urmata de VW Eos si Audi TT.

In clasa SUV, clasamentul este: Honda CR-V, Toyota RAV4 si Nissan Qashqai.

In clasa hatchback, Golf Plus este pe primul loc, urmat de Nissan Note si Toyota Corolla Verso.

In clasa van, Mercedes-Benz Sprinter ocupa prima pozitie, urmat de Fiat Ducato si Volswagen Crafter.