Unul dintre cele mai inovative gadgeturi pentru masini prezentate la Las Vegas este oglinda cu Bluetooh si care are incorporat un senzor care-i anunta pe producatorii acesteia atunci cand masina este implicata intr-un accident, potrivit celor de la Financial Times. Mai mult! Este anuntata si ambulanta daca soferul nu raspunde la telefon in urmatoarele minute.

Daca masina este furata, atunci cip-ul GPS din oglinda OnStar va anunta si acest lucru.

Oglinda va putea fi cumparata in magazinele din SUA in primavara pentru 299 de dolari. Instalarea si service-ul te va costa cam 99 de dolari lunar sau 199 de dolari anual.

CARE SUNT CELE MAI TARI LANSARI DE LA TARGUL DE TEHNOLOGIE DE LA LAS VEGAS? GALERIE FOTO SI VIDEO

Touch-pad intuitiv

Nici cei de la Audi nu au ratat ocazia tehnologica a anului! Au anuntat un touch-pad pentru bord care recunoaste scrisul de mana si chiar cifrele.

Cum functioneaza? Poti fi atent la drum si scrie in acelasi timp pentru ca ai la dispozitie un sistem intuitiv. Astfel, potrivit celor de la motorauthority.com noul Audi A8 vine echipat cu aceasta tehnologie.

Mai mult, computerul de bord va avea un procesor NVIDIA Tegra si care va reda harta oraselor in care te afli sau a strazilor pe care circuli in 3 dimensiuni.

Alerta prin SMS

Sistemul Blue Link integrat in masinile Hyundai iti permite sa cauti un restaurant, sa vezi de pe propriul calculator cu ce viteza merge autoturismul atunci cand il imprumuti unui prieten sau sa fii alert prin SMS atunci cand vehiculul depaseste un perimetru prestabilit.

Masinile te ajuta sa cumperi bilete la film

Producatorii Toyota si Ford au prezentat la targ aplicatii pentru telefonul mobil care te ajuta sa controlezi masina sau chiar sa cumperi bilete la film in timpul mersului. Tot ce trebuie sa faci e sa-ti conectezi telefonul cu Android la computerul de bord, potrivit celor de la cnet.com.

De exemplu, Toyota a scos la iveala Entune, aplicatia care te ajuta sa cauti restaurante, sa faci rezervari, sa controlezi masina prin comanda vocala sau chiar sa navighezi pe internet! Asa ca daca vrei sa-ti impresionezi prietena trebuie doar sa spui "Am nevoie de un buchet de flori" si computerul iti afiseaza in cateva secunde o lista a celor mai apropiate florarii.

Aplicatia Entune va fi disponibila pentru telefoane cu Google Android, Blackberry si Apple.

Ford in schimb a venit la targ cu un program numit My Ford Mobile destinat celor care vor cumpara un Ford Focus, varianta electrica. Programul te va ajuta sa planuiesti o calatorie si te va anunta cand trebuie sa reincarci bateria masinii.

Tot Ford a prezentat sistemul de siguranta MyKey care va fi lansat in a doua jumatate a anului. Daca vei imprumuta masina unui prieten, sistemul va limita viteza cu care merge autoturismul, in cazul in care noul sofer incearca sa apese prea tare pedala de acceleratie.

Sursa foto: Cnet.com