De asemenea, prin includerea modelelor hibride plug-in, BMW vrea să înregistreze o creştere de 50% a vânzărilor de vehicule electrificate, faţă de anul 2020.

Anul trecut, BMW a livrat aproape 193.000 de vehicule electrificate - pur electrice şi hibride plug-in, în timp ce Tesla a vândut uşor sub 500.000 de vehicule pur electrice.

În prezent, grupul BMW produce 13 modele electrificate vândute pe 74 de pieţe, potrivit Agerpres.

Până în 2023, BMW îşi va dubla aproape gama de vehicule electrificate, ajungând la 25 de modele, mai mult de jumătate fiind pur electrice.

Şi directorul general al BMW, Oliver Zipse, anunţa recent că firma intenţionează să îşi majoreze producţia de vehicule electrice, în linie cu obiectivele UE.

"Vom creşte semnificativ numărul de vehicule electrice. Între 2021 şi 2023 vom construi un sfert de milion de automobile electrice peste ţinta programată iniţial", a spus Oliver Zipse, adăugând că BMW vrea ca în 2023 aproximativ o cincime din vehiculele pe care le comercializează să fie propulsate de un motor electric, comparativ cu aproximativ 8% în acest an.

Luna trecută, Comisia Europeană şi-a prezentat "Strategia pentru o mobilitate sustenabilă şi inteligentă", însoţită de un plan de acţiune cuprinzând 82 de iniţiative care vor ghida activitatea în următorii ani.

Potrivit Executivului comunitar, până în 2030, cel puţin 30 de milioane de autoturisme cu emisii zero vor fi în exploatare pe drumurile europene, 100 de oraşe europene vor fi neutre din punct de vedere climatic, traficul feroviar de mare viteză se va dubla la nivelul întregii Europe, călătoriile colective programate pentru deplasări cu o lungime de sub 500 de km vor trebui să fie neutre din punctul de vedere al carbonului, mobilitatea automatizată va fi implementată la scară largă iar navele maritime cu emisii zero vor fi pregătite pentru lansarea pe piaţă.

Pentru ca transportul să devină sustenabil, Comisia şi-a propus instalarea a 3 milioane de puncte publice de încărcare până în 2030.

Marţi, BMW a informat că în 2020 vânzările sale de vehicule au scăzut cu 8,4%, în condiţiile în care pandemia de coronavirus şi-a făcut simţite efectele iar multe reprezentanţe din întreaga lume au fost închise timp de mai multe luni.

Pe parcusul anului trecut, un număr de 2,324 milioane de automobile BMW, Mini şi Rolls-Royce au fost vândute la nivel mondial. În Europa, vânzările grupului BMW au scăzut cu 15,7% iar în SUA au scăzut cu 18%. În schimb, în China, unde pandemia fost ţinută sub control mai rapid decât în alte părţi, vânzările BMW au crescut cu 7,4%.