Fabrica de la Leipzig, unde este asamblat modelul, si-a intensificat activitatea in ultimele saptamani si va produce anual aproximativ 20.000 de modele, de aproape doua ori mai mult fata de prognoza initiala de vanzari a BMW. 

BMW a lansat modelul i3 in luna noiembrie si va introduce din iunie modelul sport hibrid i8. Ambele automobile au caroseria din fibra de carbon, pentru reducerea greutatii si eficientizarea consumului. 

Grupul german a anuntat in februarie ca va inaugura o a doua hala de productie la fabrica de fibra de carbon detinuta in joint venture cu SGL Carbon. 

BMW a precizat, intr-un comunicat citat de Bloomberg, ca i3, disponibil la lansare numai in Europa, a fost introdus recent si in Statele Unite, compania anticipand ca SUA va fi cea mai mare piata pentru automobilul electric. 

Actiunile BMW au crescut cu 5,8% de la inceputul anului, capitalizarea de piata a companiei urcand la 57,9 miliarde euro. 

BMW estima, in octombrie anul trecut, ca va vinde in 2014 peste 10.000 de automobile i3, dupa un volum initial de comenzi pentru 11.000 de unitati.  Audi, parte a grupului Volkswagen, dezvolta variante hibrid ale modelelor existente de autoturisme, evitand pentru moment propulsia exclusiv pe baza de baterii avand in vedere autonomia redusa a acestor sisteme. Totodata, Audi nu a investit masiv in productia de fibra de carbon, limitand utilizarea mateiralului la marca de lux Lamborghini.