Actiunile BMW sunt in urcare cu 3,3%, inregistrand cea mai mare crestere din ultimele cinci luni, datele publicate de grupul german fiind peste estimarile analistilor.

Pe ansamblul anului 2013, profitul net al BMW a crescut cu 4,5%, la 5,34 miliarde de euro.

Vanzarile grupului au avansat anul trecut cu 6,4%, la 1,96 milioane de vehicule, datorita cresterii de 23% a livrarilor din Seria 3, la peste 500.000 de unitati.

BMW se confrunta cu o concurenta puternica in acest an din partea versiunii imbunatatite a automobilului Clasa C a Mercedes-Benz.

Divizia Audi a Volkswagen a livrat anul trecut 1,57 milioane de masini, iar Mercedes-Benz 1,57 milioane unitati.

"Pentru acest an anticipam cresterea in continuare a volumului vanzarilor", a declarat directorul general al BMW, Norbert Reithofer.

BMW intensifica investitiile si creste productia, pentru a face fata concurentei Audi si Mercedes-Benz, care au ca obiectiv sa ajunga pana la sfarsitul deceniului pe primul loc in functie de vanzari, pe piata masinilor de lux.

In primele doua luni ale acestui an, Audi a devansat brandul BMW, in timp ce Mercedes a inregistrat in ultimele cateva luni o crestere mai mare a vanzarilor fata de ceilalti doi concurenti.