Potrivit unui comunicat al producătorului, prin lansarea modelului DBX, Aston Martin intră pe un segment neexplorat anterior, cel al SUV-urilor de lux cu nivel de performanţă dinamică specifică maşinilor sport.

Alimentat de o nouă versiune a caracteristicului motor V8 Twin-Turbo de 4 litri şi un propulsor furnizat de Mercedes-Benz, DBX oferă o putere impresionantă de 550 de cai-putere și 700 Newtoni-metru de cuplu, reglați cu atenție pentru a satisface nevoile specifice ale acestui model.

Motorul V8 turobompresat are capacitatea de a propulsa automobilul de la la 0 la 100 km/h în 4,5 secunde, ajungând o viteză maximă de 291 km/h.

Interiorul luxos realizat manual, acoperișul panoramic din sticlă, o gamă contemporană de furniruri și metal rafinat asigură un ambient interior excepțional. În plus, aceasta include și o serie de materiale inovatoare, respectiv prima aplicare din industria auto a unei țesături din 80% lână, ce oferă o alternativă la fibra de carbon și un design estetic distinctiv.

Primul model format din 5 locuri al Aston Martin nu este doar extrem de versatil în ceea ce privește terenul pe care îl poate aborda, dar este extrem de adaptabil la o mare varietate de nevoi și tipologii de proprietari. Astfel, se preconizează că DBX va deveni cel mai popular model al Aston, cu vânzări de aproximativ 5.000 de unități pe an. 

Modelul urmează să fie prezentat în mod oficial în România în data de 19 decembrie 2019, în cadrul reprezentanței Aston Martin, deținute de compania British Motors, parte a Grupului Forza Rossa.

Aston Martin DBX poate fi deja configurat în reprezentanță, putând fi achiziționat la un preț începând de la 165.000 euro plus TVA, devenind astfel cel mai accesibil SUV pe segmentul de lux al acestei categorii de automobile.

Pachetul de dotări standard include o listă complexă de avantaje, între care: plafon panoramic, scaune și oglinzi încălzite, senzori de parcare față și spate cu indicator vizual, sistem de cameră 360 ° și multe alte elemente decorative premium.