Daimler, producatorul masinilor Mercedes-Benz, ar putea transfera Aston Martin tehnologia integrala pentru constructia unui SUV, au spus sursele. 

Grupul german a incheiat anul trecut un acord cu Aston Martin pentru preluarea unei participatii de 5% la compania britanica, in cadrul parteneriatului mai amplu vizand transferul de tehnologie.

O divizie a Mercedes va dezvolta motoare V8 cu Aston Martin pentru urmatoarele modele ale companiei britanice. 

"Aston Martin are nevoie de un partener pe partea de tehnologie pentru a aduce la zi motoarele si pentru a construi SUV-uri, segmentul cu cea mai rapida crestere de pe piata premium. Nu sunt sigur ce obtine Daimler din acest parteneriat", a declarat Erich Hauser, analist pentru piata auto la International Strategy & Investment Group. 

Mercedes este al treilea mare producator auto la nivel global pe segmentul premium, dupa BMW si Audi - divizie a Volkswagen, cel mai mare constructor auto din Europa. 

Seful Daimler, Dieter Zetsche, vrea ca Mercedes sa recastige pozitia de lider al pietei premium, pierduta in fata BMW in 2005.

Strategia prevede lansarea pana in 2020 a 30 de noi modele. Aston Martin este singurul producator auto de lux major care nu este controlat de un grup mai mare. Compania se afla in concurenta directa cu Bentley, Ferrari si Maserati. 

Discutiile cu Daimler sunt in faza initiala, intrucat lansarea unui SUV ar urma sa aiba loc abia peste trei ani, iar Aston Martin se gandeste inca daca sa foloseasca propria tehnologie.