Peste 150 de luptatori din fortele speciale inarmati cu scuturi pusti si pistoale au descins in zori in casele tiganilor din Sarulesti. Pe multi ii urmareau ca invart zeci de mii de euro din afaceri cu fier vechi. Printre cei ridicati direct din asternut a fost si fiul bulibasei din localitate.

Afacerea pare una simpla. Gruparea de la Sarulesti comanda hotilor de masini din Bucuresti sa fure batranele Dacii pe care le plateau cu sume cuprinse intre 500 si 600 de lei.

Sase dintre membrii bandei au fost adusi la Bucuresti, unde au fost interogati de ofiterii de la Furturi Auto. Evident ca niciunul nu recunoaste nimic. Asta desi anchetatorii au strans suficiente dovezi impotriva lor pentru a decide retinerea lor.

In spatele cimitirului din Sarulesti sunt sute de dovezi ca aici s-au dezmembrat masini vechi: piese care nu pot fi valorificate, compo ente din plastic, chiar si lunete si parbrize.

Cinci din cei sase suspecti vor fi dusi in fata unui judecator pentru a foi arestati. Vestea a creat o adevarata isterie in fata sediului Politiei unde au fost anchetati.

Din pacate, dupa descinderile de dimineata nu a mai fost recuperata nicio Dacie intreaga, asa ca pagubitii vor trebui sa astepte ca suspectii sa fie condamnati si obligati la plata despagubirilor. Si chiar daca deocamdata in cazul lor sunt cel putin cinci cazuri de acest fel probate, de numele lor pot fi legate ale cateva sute de cazuri.

In Bucuresti, in primele sase luni, au fost furate nu mai putin de 300 de Dacii 100 sau 1310. Cel mai probabil toate sunt deja topite.