Vanzarile de masini au scazut semnificativ, insa marcile de lux inca isi gasesc clienti in Romania.

Luna iunie a adus pe strazi bolizi de sute de cai putere, care bat pragul de 100.000 de euro. Marcile populare de autoturisme domina insa volumul de vanzari: romanii au preferat in luna iunie modelele noi de la Dacia si Volkswagen, iar cele second hand aduse din strainatate de la Opel.

Cea mai tranzactionata marca la mana a doua a fost tot Dacia, urmata de Volkswagen, conform statisticilor privind inmatricularile, de la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

Totusi, achizitiile de lux au continuat in prima luna a verii 2011. Doar in Bucuresti, au fost achizitionate trei exemplare noi de Ferrari California, ale caror motoare V8 produc 460 de cai putere si ating 100 km/h in mai putin de 4 secunde. Producatorul nu publica pretul, insa un exemplar la mana a doua este vandut de reprezentanta din Romania cu 149.000 de euro, iar pretul de nou ar depasi 200.000 de euro, dupa estimarile publicatiilor de specialitate.

Alte autoturisme demne de invidiat, cumparate in iunie, au fost un Lotus Elise in Bucuresti (aproximativ 40.000 de euro pret de baza), un Audi S4 (pret de baza 57.000 euro, 333 cai putere) sau un BMW M3 (pret de baza 72.600 euro, 420 cai putere).

Citeste continuarea pe www.gandul.info.