Fiat inlocuieste Linea cu Aegea. Pe langa rezonanta numelor, italienii pastreaza acelasi segment pentru noua masina.

Este un produs lowcost care isi va imparti piata cu Dacia nostra Logan, Skoda Rapid, Citroen Elysee si poate chiar Hyundai Elantra. Unele site-uri care au prezentat masina vad si Mazda3 in aceeasi gama de pret.  

Aegea este un proiect Fiat 100%, insa construit pentru prima oara in Turcia, acolo unde a si fost aratat.

Masina are 4.5 metri lungime, 1.8m latime si un ampatament de 2.64m (distanta intre punti, exact cat a Loganului). Si dimensiunea portbagajului este fix cat a unei Dacii – 510 litri. Doar Skoda Rapid are capacitate mai mare in acest segment – 530 litri.  

Motoarele sunt 4, doua diesel si doua pe benzina, intre 95 si 120 de cai. Inauntru, Fiat Aegea are un display de 5 inci cu o noua interfata multimedia "Uconnect". Asta inseamna bluetooth, conexiuni iOS, Android si mufa USB. 

Fiat vrea sa vanda masina in 40 de tari. In functie de cerere, transmisia poate fi si automata – un mare avantaj versus Dacia. Skoda Rapid si Citroen Elysee au ambele optiuni de cutie automata. 

Cel mai bun consum, cu motorizarea de baza, este 4  l / 100 km. Dacia are inregistrate consumuri oficiale de 3.8 litri / 100 km pentru Loganurile diesel de 75 si 90 de cai.  

Italienii nu au spus inca nimic despre pret. Logan pleaca azi de la 7.000 de euro in Romania, Rapid – de la 12.700, Elysee  - de la 8.000 de euro prin programul RABLA.  

Dacia de 5.000 de euro, duminica la ProMotor, de la 10.00 pe Sport.ro! 

: