Sergio Marchionne, în vârstă de 66 de ani, a suferit complicaţii în urma operaţiei la umăr care a avut loc la un spital din Zurich. Aflat la conducerea producătorului auto italo-american din 2004, Marchionne a salvat Fiat de la faliment şi a supervizat fuziunea cu Chrysler.

"Din păcate, s-a întâmplat evenimentul de care ne-am temut. Sergio Marchionne, omul şi prietenul, a decedat", a anunţat într-un comunicat preşedintele Fiat Chrysler, John Elkann, din partea familiei Agnelli.

Problemele de sănătate ale lui Sergio Marchionne au determinat o schimbare prematură la conducerea celor trei companii controlate de Exor, holdingul de investiţii al familiei Agnelli.

Sâmbătă, Consiliul de Administraţie al Fiat-Chrysler a anunţat că Sergio Marchionne a demisionat din cauza problemelor de sănătate, în locul lui fiind numit Mike Manley, şeful diviziei Jeep. Tot sâmbătă, producătorul de maşini de lux Ferrari a anunţat că l-a numit pe Louis Camilleri, membru al Consiliului de Administraţie, în funcţia de director general, înlocuindu-l pe Sergio Marchionne.

Într-o reuniune de urgenţă provocată de înrăutăţirea stării de sănătate a lui Marchionne, board-ul Ferrari l-a numit pe John Elkann în funcţia de preşedinte.

Marchionne îndeplinea funcţia de preşedinte-director general al Ferrari. La CNH Industrial, divizia care produce camioane şi tractoare, Suzanne Heywood l-a înlocuit pe Marchionne în funcţia de preşedinte.

Printre brandurile Fiat-Chrysler se află şi Jeep, Ram, Dodge, Alfa Romeo şi Maserati.