Modelul Lola B12 69 este un vehicul electric ce a reusit performanta de a atinge 328,6 kilometri la ora, in cadrul unei curse desfasurate in Yorkshire.

Directorul executiv al companiei producatoare, lordul Dryson, este chiar cel care s-a aflat la volan si spune ca performanta subliniaza potentialul tehnologiei electrice folosite la masini.

Recordul anterior, de 281,6 kilometri la ora, fusese stabilit de Battery Box General Electric, in 1974.

Dryson Racing nu este singura firma din domeniu care spera ca modelele sport sa alimenteze apetitul clientilor pentru autovehiculele electrice. Saptamana trecuta, Nissan a dezvaluit Zeod RC (Zero Emission On Demand Racing Car), o masina de curse ce poate face trecerea de la alimentarea electrica la cea pe baza de carburant.

Compania intentioneaza sa introduca masina in circuitul Le Mans 24 de anul viitor, celebra cursa fiind o platforma de incercare pentru o tehnologie care, cat de curand, se va putea gasi tot mai des pe sosele.

Dryson Racing a fost fondata in 2007, de catre Paul Drayson, care se autodefineste “un impatimit al motoarelor”, acesta fiind la acea vreme ministru in guvernul laburist din Marea Britanie.