”NN România a obținut, pe 15 iulie, avizul din partea Autorității de Supraveghere Financiară pentru înregistrarea entității juridice care va opera noua linie de business, conform cadrului legislativ existent. Procesul complet de autorizare de funcționare este așteptat să se încheie în toamna acestui an”, a anunțat compania.

NN este cea mai mare companie de asigurări de viață și pensii private din România. Prin accesarea unui nou segment de piață, NN România își extinde portofoliul de produse și va oferi clienților și asigurări generale, cu excepția asigurărilor auto.

NN va anunța planurile detaliate pentru noua linie de business și tipurile de asigurări generale care vor intra in oferta companiei odată cu lansarea oficială în acest segment, planificată până la finalul acestui an.

Grupul NN din România, include activitățile NN Asigurări de Viață și NN Pensii, companii lider pe pietele de profil, și NN Investment Management.

NN este o companie de asigurări și managementul investițiilor, activă în peste 18 de țări, cu o puternică prezență în Europa și în Japonia.

Numele companiei NN este derivat din Nationale-Nederlanden, o marcă olandeză intemeiată în urmă cu peste 150 de ani. Istoria NN începe în 1845 cu De Nederlanden van 1845, care era specializată în asigurări împotriva incendiilor.