Atentie, persoanele care isi pun pe internet viata personala pot fi acuzate de neglijenta si nu primesc niciun ban de la compania de asigurari in cazul unui furt.

Facebook a devenit o piata publica in care toti isi etaleaza, dupa posibilitati, averea, bunurile de prin casa, sentimentele, excursiile sau orice fel de elemente din viata reala. Uita insa ca internetul nu e un loc privat si se expun fara sa-si dea seama unor pericole care ar putea sa ii coste scump.

"Am castigat luna asta mai multi bani decat ati avut voi toti vreodata", "Mi-am luat o plasma LED pe care am dat 5.000 de lei si mi-a mai ramas si de-o haina de blana" - astfel de mesaje nu fac altceva decat sa-i invite pe hoti sa dea lovitura, mai ales ca proprietarii mai anunta si cand sunt plecati in vacanta, deci nu e nimeni acasa.

E ca si cum ati lasa usa sau geamul de la casa larg deschise, spun asiguratorii. Acestia avertizeaza ca daca ancheta in urma furtului atesta faptul ca hotul si-a luat informatiile de pe retelele de socializare, dumneavoastra riscati sa nu primiti despagubire pentru obiectele care va sunt furate, desi aveti polita de asigurare pentru bunurile din locuinta.

"Postarea unor informatii de natura sa faciliteze planurile hotilor sau sa ofere o oportunitate pentru comiterea unei fraude poate fi incadrata in categoria "neglijenta din partea asiguratului" iar acesta sa nu mai beneficieze de asigurare", spun asiguratorii.

Tot in aceasta categorie intra si situatia in care bifezi, de pe telefonul mobil, optiunea "check-in", care anunta pe Facebook faptul ca te afli intr-un anumit loc la un moment dat.

In Romania sunt in prezent peste 5 milioane de conturi pe retelele de socializare, iar peste 4 milioane de persoane au telefoane inteligente si le alimenteaza constant cu informatii de oriunde se afla.