Proiectul legii, in ansamblu, a fost adoptat la final, cu doar trei voturi imptotriva si o abtinere, scrie News.ro.

Astfel, proprietarii nu vor putea obtine numerele de inmatriculare daca nu au asigurare RCA. Insa, asigurarea RCA poate fi suspendata doar daca vehiculul este tinut intr-un spatiu privat, in afara spatiului public.

Cele mai mari controverse au aparut in ceea ce priveste vehiculele supuse inmatricularii, decizia privind obligativitatea de a le inmatricula fiind votata cu 21 de voturi pentru si 19 impotriva.

Totodata, comisiile au adoptat unele amendamente aduse de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), cele referitoare la pastrarea definitiei contractantului, schimbarea notiunii din utilizator in asigurator si pastrarea definitiei tarifului de referinta.

In plus, utilizarea de piese contrafacute in efectuarea de reparatii auto a devenit infractiune, potrivit amendamentelor adoptate de deputati.

Cele trei comisii au votat pentru trimitirea proiectului de lege in consiliul legislativ din Camera Deputatilor pentru verificarea finala a modificarilor aduse.

Transporatorii au sustinut ca au primit recent asigurari, la o intalnire avuta cu ministrii Finantelor si Transporturilor la Guvern, ca au primit asigurari ca legea RCA va fi adoptata de Parlament pana in 18 mai, data la care expira plafonarea tarifelor introdusa prin Ordonanta de urgenta in toamna anului trecut.