Potrivit unei analize realizate de The PhoneGeeks, divizia specializata de tehnica și telefonie mobila a EuroGsm, pentru a usura invatarea matematicii, aplicatia Mathematics Reference Formula reuneste o serie de formule si exemple de calcule din domenii precum algebra, geometrie, trigonometrie, matrici, variabile sau vectori.

Pentru cei care doresc realizarea de exercitii direct pe telefonul mobil, The PhoneGeeks recomanda aplicatia Math Workout, care permite efectuarea de operatii aritmetice, corectura acestora, dar si realizarea de grafice despre progresul inregistrat de utilizator intr-o anumita perioada de timp.

Strict pentru realizarea de calcule, elevii si studentii mai pot utiliza aplicatii specifice precum Math Algebra Solver Calculator sau Calc and Graph, care pot realiza calcule cu pana la 3 variabile.

„Aplicatiile mobile care includ atat partea de exercitii, cat si cea de corectura, sunt poate cele mai utile pentru exersarea operatiunilor matematice la orice nivel de dificultate. Utilizatorii au la dispozitie o serie de instrumente prin care pot rezolva exercitii si pot identifica atat greselile realizate, cat si metodele corecte de rezolvare, ceea ce asigura un nivel autodidact ridicat”, a explicat reprezentantul The PhoneGeeks, Andu Subtirica.

In domeniul fizicii si chimiei, The PhoneGeeks recomanda aplicatiile Physics Cheat Sheets si Chemistry Cheat Sheets, care includ explicatii despre fenomele fizice si reactiile chimice, o serie de formule de calcul si exemple de exercitii. Tot in domeniul chimiei, o alta aplicatie utila este Elements - Periodic Table, care prezinta tabelul periodic al lui Mendeleev.

In plus fata de aplicatiile dedicate stiintelor exacte, elevii si studentii pot gasi utile si aplicatiile generaliste, de tip enciclopedii, precum Wolfram Alpha sau Mobile Wikipedia, care prezinta informatii foarte bine structurate din diferite domenii, precum geografie, istorie, muzica, arta etc. Exista și aplicatii mobile in limba romana dedicate unei singure materii scolare, precum Geografie sau jocul interactiv Istoria Romanilor.

O alta categorie de aplicatii educative sunt cele dedicate studiului limbilor straine, cum ar fi English Grammar sau French Grammar, precum si aplicatia pentru traduceri google translate. Tot in domeniul lingvistic, elevii mai pot folosi dictionare explicative ale limbii romane, ca de exemplu aplicatia Dex pentru Android.

Aplicatiile pentru editarea, prelucrarea si transferul documentelor pot fi de asemenea utile elevilor si studentilor, in acest sens, recomandarea celor de la The PhoneGeeks fiind Camscanner, pentru scanarea lectiilor sau cursurilor, Kingsoft Office, pentru editarea documentelor sau Dropbox, pentru transferul acestora. Nu in ultimul rand, consultantii EuroGsm recomanda aplicatiile mobile pentru organizarea activitatilor scolare si orarelor, precum School Assistant sau Any.Do.

Ce gadgeturi trebuie utilizate pentru rularea de aplicatii educative

Cele mai potrivite gadgeturi pentru rularea de aplicatii educative sunt dispozitivele cu ecran si calitate vizuala mare, care pot asigura o viteza de operare ridicata si care prezinta o serie de functionalitati compatibile cu utilizarea aplicatiilor in cauza.

Majoritatea aplicatiilor educative redau o serie de grafice si imagini explicative, fapt pentru care este recomandata o calitate si o dimensiune mare a ecranului. Astfel, tableta si telefonul Samsung Galaxy Note, telefonul Samsung Galaxy S3, ipad-ul si iPhone-ul de la Apple sau dispozitivele LG Optimus X sau Nokia Lumia 900, sunt cele mai indicate gadgeturi pentru rularea de aplicatii educative”, a explicat Marius Boca, din partea The PhoneGeeks.

Potrivit companiei, EuroGsm este cel mai mare retailer autohton in domeniul telecom, cu o retea de magazine extinsa la nivel national, sediul central al companiei fiind la Cluj-Napoca. In cei 15 ani de existenta a EuroGsm, reteaua de magazine de telefoane, servicii si accesorii telecom s-a extins treptat si numara in prezent 117 magazine in 79 de orase ale tarii.