"Lime lansează serviciul de închiriere trotinete electrice în Cluj-Napoca. Este soluţia pentru primul şi ultimul kilometru pentru a te deplasa de la Piaţa Unirii către Cluj Arena în 5 minute. Lime este un partener pe termen lung pentru sustenabilitate şi viaţa urbană a Bucureştiului, generând până acum peste 1,5 milioane de curse de la lansare, dintre care, 40% au înlocuit drumurile cu maşina şi acum îşi extinde amprenta naţională la Cluj-Napoca", a anunţat compania.

Trotinetele vor fi disponibile în Piaţa Unirii, Piaţa Mărăşti, Mănăştur, Gheorgheni şi nu numai.

"Lime a devenit un jucător naţional în România. După 1,5 milioane curse în Bucureşti, suntem foarte încântaţi să ne extindem şi la Cluj-Napoca, oraş în care am observat un apetit real pentru micro mobilitate. Aşteptăm cu nerăbdare să colaborăm împreună cu municipalitatea pentru a aduce o soluţie pozitivă la unele dintre provocările de trafic cu care se confruntă. Trotinetele Lime sunt o soluţie de transport în aer liber, distractivă, comodă, inteligentă şi distanţată social pentru a ne reimagina stilul de viaţă urban, mai ales în momentele acestea cu COVID-19 şi suntem fericiţi să numim Cluj-Napoca casa noastră", spune Luca Mateescu , Lime manager de operaţiuni România.

Pentru a utiliza Lime, călătorii descarcă aplicaţia, localizează o trotinetă de pe hartă şi o deblochează cu simpla atingere a unui buton. Pentru a încheia cursa, trebuie să urmărească instrucţiunile din aplicaţie şi să parcheze trotineta responsabil.

"Să mergi cu Lime te va costa 3 lei pentru a debloca trotineta şi fiecare minut al cursei va fi taxat cu 0,6 lei. Echipa locală a Lime se va ocupa de mentenanţa, încărcarea şi plasarea trotinetelor în oraş", precizează compania, care îndeamnă călătorii să poarte întotdeauna căşti.

Reprezentanţii companiei spun că au crescut frecvenţa de curăţare şi dezinfectare a scuterelor.

"Curăţăm toate părţile trotinetei care sunt atinse de oameni şi folosim doar produse recomandate de Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din lista Centrulului de Biocide Chimicale, care au fost aprobate de EPA pentru a fi utilizate împotriva coronavirusului. Oricine se simte nesigur sau are dubii poate purta mănuşi de unică folosinţă în timpul cursei sau dezinfectaţi ghidonul înainte de închiriere. Ca întotdeauna, când intraţi în contact cu suprafeţele din spaţiile publice, spălaţi-vă bine pe mâini, frecvent, dezinfectaţi-le şi urmaţi indicaţiile de sănătate publică", spun ei.

Compania Lime este activă în peste 40 de oraşe din 19 ţări din Europa.