Intr-o runda de finantare derulata anul trecut, Uber Technologies a fost evaluata la 3,5 miliarde de dolari.  Atragerea fondurilor de 1,2 miliarde de dolari a fost organizata de Fidelity Investments, iar printre investitori s-au numarat si fondurile Wellington Management, Summit Partners si BlackRock, firma de investitii Kleiner Perkins Caufield & Byers, precum si actionari existenti precum Google Ventures si Menlo Ventures, potrivit Bloomberg, citat de Mediafax.

Directorul general al Uber, Travis Kalanick, a declarat ca runda de finantare ramane deschisa pentru mai multi parteneri startegici, care ar putea investi inca 200 de milioane de dolari. 

Valoarea de 17 miliarde de dolari a Uber reprezinta un record pentru o companie startup din IT in faza de atragere de fonduri direct de la investitori. 

"Este o dovada a capacitatii de crestere si a oportunitatilor companiei. Viziunea lor este, evident, mai ampla decat sa fie un simplu serviciu de taxi", a declarat Anand Sanwal, directorul firmei de cercetare CB Insights. 

Saptamana aceasta, Uber a fost lansata in Miami, Austin si Orlando in SUA, dar si in Lille, Franta, si Tijuana, Mexic.  Uber ofera servicii pentru limuzine de lux, dar si pentru masini mai ieftine.

Compania se confrunta cu dificultati din partea autoritatilor de reglementare din cauza unor aspecte legate de siguranta, dar si cu presiuni si proteste ale soferilor de taxi. 

Compania are 900 de angajati si percepe un comision de 20% de la soferi. Recent, a lansat si un serviciu de curierat in Manhattan, Uber Rush, care ar putea fi extins ulterior.