In cele mai multe tari, hotelurile, desi altfel ofera tot felul de beneficii clientilor, pe care le includ in pretul cazarii, cer in continuare o taxa pentru conectarea la internet si, cel mai adesea, este vorba de una destul de piperata.

Aici intra in scena Be-Bound, o aplicatie lansata recent (si disponibila deocamdata doar pentru Android), care promite sa rezolve aceasta problema si sa ofere utilizatorilor acces la o mica arie de servicii online (e-mail, cautari, starea vremii, harti, Twitter si altele), chiar si atunci cand nu exista conexiune la retea.

Totul se desfasoara prin intermediul mesajelor text, contra unei mici sume de bani, care ramane insa cu mult mai mica decat cea pe care am plati-o pentru WiFi sau date prin roaming, noteaza Quartz. Daca, spre exemplu, avem nevoie sa verificam e-mailul, solicitam acest lucru prin intermediul aplicatiei, iar aceasta va trimite un mesaj text catre serverele sale, ce vor procesa cererea si vor trimite datele inapoi in acelasi fel.

Dar Be-Bound se poate dovedi utila si atunci cand avem parte de conexiune la internet. Ca si in cazul browserului de mobil Opera Mini, care directioneaza traficul catre telefon prin serverele sale, dar mai intai le imparte in calupuri mai mici de date, la fel si Be-Bound comprima datele inainte de a le trimite pe telefon. Diferenta nu este foarte mare pentru cei care au un abonament la internet mobil nelimitat, dar pentru restul, care trebuie sa aiba grija de cantitatea de date consumata pe mobil, este foarte util.