Uber, care conectează şoferii parteneri cu pasagerii în peste 600 de oraşe din 64 de ţări, este acum disponibilă şi în Iaşi.

Cei care nu au încercat serviciul până acum vor beneficia de prima călătorie gratuită în limita a 10 lei, dacă îşi vor crea un cont Uber şi vor folosi codul promoţional HelloIasi, potrivit companiei.

Marius Manole, actor la Teatrul Naţional Bucureşti, este primul utilizator care a încercat serviciul în Iaşi, oraşul său natal.

Aplicaţia a fost lansată în Iaşi în condiţiile în care mii de ieşeni au deschis aplicaţia cel puţin o dată în ultimele şase luni, potrivit directorului general al Uber România, Nicoleta Schroeder.

Iaşi a ales Uber în aceeaşi măsură în care Uber a ales Iaşi - mii de ieşeni au deschis aplicaţia cel puţin o dată în ultimele şase luni. Astăzi, oraşul Iaşi se alătură altor zeci de oraşe europene care au Uber - Paris, Londra, Berlin, Praga, Amsterdam, Lisabona, Varşovia şi multe altele. Ne dorim ca Uber să devină un partener al autorităţilor locale pentru a rezolva problema traficului aglomerat, pentru a reducere poluarea dar şi pentru a face din Iaşi un oraş mult mai prietenos cu turiştii”, a declarat Nicoleta Schroeder.

În Iaşi, o călătorie de la aeroport la Palatul Culturii va costa aproximativ 17 lei, în condiţii normale de trafic, potrivit companiei.

Celelalte oraşe din România, în care Uber este disponibil, sunt Bucureşti, Cluj-Napoca, Braşov şi Timişoara.