Retelele de socializare Instagram, Facebook, Foursquare si Twitter ii ajuta pe utilizatori, prin intermediul serviciilor lor de geolocalizare, sa aiba deja o idee destul de buna in legatura cu locurile in care se afla prietenii lor virtuali. O noua aplicatie foloseste acele date pentru a crea "o retea antisocializare", care permite utilizatorilor sa evite cu usurinta persoanele cu care acestia nu doresc sa se intalneasca in oras.

Aplicatia Cloak avertizeaza utilizatorul atunci cand o astfel de persoana (selectata in prealabil) se afla in apropiere si chiar emite un semnal de alarma sonor, atunci cand acea persoana ajunge "periculos" de aproape, noteaza Daily Mail, preluata de Mediafax.

"Evitati-i pe fostii parteneri de viata, pe colegii de serviciu si pe tipul acela caruia ii place sa va opreasca in drum si sa faca conversatie - in principiu, evitati-i pe toti aceia cu care ati prefera sa nu va intalniti pe strada", afirma reprezentantii companiei care a creat aceasta aplicatie. Ei spun ca aplicatia este un fel de "mod incognito pentru viata reala", referindu-se la functia de navigare privata din browserele de pe internet.

Aplicatia Cloak permite selectarea din lista de contacte a persoanelor cu care utilizatorul nu doreste sa se intalneasca din intamplare in oras. Apoi, "inspecteaza" retelele Instagram si Foursquare pentru a afla locul in care se afla acele persoane si il alerteaza pe utilizator atunci cand persoanele in cauza se apropie de el.

"Cloak va permite sa stiti unde se afla in orice moment prietenii, «prietenii» si non-prietenii, pentru a nu fi nevoiti vreodata sa dati nas in nas cu acele persoane speciale. Ganditi-va la aceasta aplicatie ca la o retea antisocializare", au spus creatorii noului program informatic. Soft-ul a fost creata de programatorul Brian Moore si de fostul director de creatie al companiei Buzzfeed, Chris Baker, relateaza Washington Post.

Fotografiile prietenilor din lista utilizatorului sunt afisate pe o harta desenata in functie de locul in care se afla acesta, au explicat creatorii aplicatiei, care spun ca vor lansa servicii noi in viitorul apropiat. "Personal, cred ca am asistat deja la apogeul marilor retele de socializare", a declarat Chris Baker pentru Washington Post. "Retele precum Twitter si Facebook sunt ascensoare pline ochi in care suntem inghesuiti cu totii. Cred ca aplicatiile antisocializare urmeaza o curba ascendenta. Veti vedea tot mai multe astfel de proiecte in viitor", a adaugat el.