Dupa 10 ani petrecuti in Spania, unde a lucrat in constructii, Petru s-a intors in tara si a amenajat o livada in Alba cu peste 50.000 de pomi, asa cum a vazut la spanioli. A adus si 26 de soiuri, care s-au adaptat excelent la clima noastra. Iar vrema buna din aceasta primavara a facut ca perii, caisii sau ciresii sa lege deja rod.
 
"Trebuia sa fie in floare si noi avem deja fruct, care e destul de mare", spune Alina Simondi, inginera, potrivit Stirile ProTV.
 
"Din cauza decalajului de temperatura, unele au plecat mult mai repede si automat si legarea a fost mai timpurie", noteaza Petru Morar, fermier. Pentru a avea o productie record de fructe, investitorul a gandit si un sistem de irigatie prin picurare, asa cum a vazut in Spania.
 
La numai cativa kilometri distanta, si Nicolae a investit peste 15.000 de euro intr-o livada unde a plantat 10.000 de caisi, piersici si ciresi adusi tot din Spania. Vremea neobisnuit de calda din aceasta primvara a facut ca pomii sa dea rod. Crengile caisilor sunt incarcate de fructe.