"In aceasta perioada producatorii si comerciantii de vinuri au trebuit sa se readapteze la o noua forma a cererii indreptata indeosebi catre vinurile din categoriile medium si ieftin. Vinurile din categoria premium au inregistrat scaderi semnificative in cota de piata", a spus Ovidiu Gheorghe, directorul general al PNVV, potrivit Gandul.

El a aratat ca importurile masive de vin varsat din acest an se explica mai ales prin productia scazuta de vin national in 2010.

Toamna cu vinuri de buna calitate

Pe de alta parte, romanii vor avea parte in acest an de vinuri de calitate ridicata, iar productia este peste media ultimilor ani, dau asigurari reprezentantii Patronatului National al Viei si Vinurilor.

Ovidiu Gheorghe spune ca vremea calduroasa din ultima luna va conduce la o calitate ridicata a vinului in acest an, iar "diferentele semnificative de temperatura intre zi si noapte contribuie la imbogatirea potentialului aromatic al vinurilor".

Culesul viilor urmeaza sa inceapa in aceasta saptamana in majoritatea regiunilor tarii. Exceptie fac regiunea de vest a tarii unde culesul a debutat cu inceputul lunii septembrie si regiunea Transilvaniei unde in fiecare an culesul viilor incepe la sfarsitul lunii septembrie - inceputul lunii octombrie.

Citeste si

Muzeul Antipa, redeschis oficial dupa o investitie de 13 milioane de euro GALERIE FOTO

Cei mai mari angajatori din lume. Cati salariati are Departamentul de Aparare al SUA sau McDonald's