Ioan Strugari a luptat pentru functia de primar cu inca doi candidati, edilul in exercitiu, Gheorghe Stelian (PSD), care a condus comuna in ultimii 20 de ani si cu un candidat de la PNTCD, el castigand alegerile la o diferenta de 400 de voturi de Stelian.

In noul Consiliu Local Parva, sunt sase consilieri PDL, trei de la USL si cate unul de la UNPR si PRM.

Ioan Strugari este presedintele Asociatiei crescatorilor de ovine din Parva, iar anul trecut a inaugurat, la peste 1.700 de metri altitudine, prima stana europeana din Muntii Rodnei pe care a denumit-o complex zoopastoral.

Pentru a ridica o stana moderna, oierii au folosit cei peste 300.000 de lei, bani primiti cu titlul de subventie de la Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA) cu care au cumparat materiale de constructii, munca fiind una voluntara.

"Consider ca investitia pentru fermierii din Parva e una foarte importanta. In primul rand, creste nivelul de confort al animalelor pe care nu le bate vantul si ploaia, dar si pentru oamenii care evita tot mai mult sa practice aceasta meserie, de cioban. Cred ca investitia noastra va face sa apara noi fermieri tineri, inclinati spre aceasta latura a zootehniei. Vremurile care au fost nu se mai pot intoarce, sa dormi undeva, pe lemne, in conditiile in care dormeau inaintasii nostri", declara la inaugurarea stanei europene Ioan Strugari.

Complexul zoopastoral este dotat cu toate utilitatile: apa, apa calda, electricitate.

"L-am numit complex zoopastoral fiindca orice poate veni sa stea o noapte la stana, sa consume produse de aici, sa vada cum se fac produsele, cum se obtine laptele. Sunt multi copii care nu stiu cum se mulg o oaie sau o vaca, cum se face casul, in ce conditii traiesc oamenii si, daca vin aici, vor vedea si cu ce pret se obtin aceste produse. Aici nu s-a dat niciodata cu ingrasamant. Se foloseste metoda tarlelor. La o luna se muta staulul in care sunt oile. E singura metoda de imbogatire a pajistilor", spunea Strugari la vremea aceea.

Acum, ca a ajuns primar, Ioan Strugari e decis sa continue proiectele pe care le-a inceput ca presedinte al Asociatiei crescatorilor de ovine din Parva.

Citeste continuarea pe www.mediafax.ro.