O anume ferma de camile este mandria seicului din Dubai. 3000 de animale traiesc aici, iar numarul lor se va dubla, odata cu cresterea exporturilor.

Arabii garanteaza calitatea laptelui. Camilele sunt hranite doar cu morcovi, fan si tarate de grau, fara hormoni sau aditivi, si sunt plimbate cel putin o ora pe zi.

"Laptele de camila are o structura proteica diferita, asa ca poate fi consumat si de persoanele care au alergie la laptele de vaca. Este usor de digerat, are mai multe vitamine si mai putine grasimi. Studiile efectuate in fosta Uniune Sovietica arata ca ar putea ajuta in tratarea tuberculozei. Altele arata ca are efecte antivirale", a declarat Peter Nagy, directorul fermei.

5000 de litri de lapte natural sau cu arome diferite ies zilnic de pe portile fabricii. O parte ajunge la cafenelele din Dubai, unde clientii comanda cafea si capuccinno cu... lapte de camila!

"A fost interesant. Dulce, dar nu foarte rau, racoritor si diferit intr-un sens bun", a povestit un turist din Australia.

In colaborare cu o companie din Austria, a fost produsa si ciocolata din lapte de camila.

"Asiaticii sunt innebuniti dupa laptele de camila. De fapt, una dintre cele mai mari piete de export pentru ciocolata cu lapte de camila este cea asiatica", a declarat  Roddy Fok-Shan, directorul companiei.

Arabii consuma lapte de camila de generatii intregi, desi popularitatea lui a scazut in randul tinerilor.