Prin curtea plina de animale, domnul Stan, un crescator din Cluj, se invarte cat e ziua de lunga, cu aparatul de fotografiat in mina. Drumul pana la targ e costisitor, clienti in carne si oase nu prea se-arata, din cauza crizei, asa ca incearca sa-si vanda marfa pe internet. Astazi il pregateste pentru rubrica de anunturi pe Linu.Acesta e un ied alpin francez.

200 de euro, vrea fermierul pentru Linu. Si cum ambalajul face si el pretul...iedul a intrat la sedinta foto bine spalat si frezat.

Dupa o jumatate de ora in care a facut cateva zeci de poze, domnul Stan ajunge in sfarsit si la computer. Doar 3 imagini, cele mai bune, ii vor insoti anuntul.

Ce la inceput pareau o gluma, acum vanzarile pe net sunt luate in serios de tot mai multi fermieri. Pe site-urile cu profil agricol, apar zilnic sute de noi anunturi. Chiar si gainile sint tranzactionate online.

La 63 de ani, doamna Margareta a descoperit de nevoie si fotografiatul si www-ul. Vinde gaini de rasa si oua, o afacere pe care a inceput-o acum cativa ani. Trecerea pe online a salvat-o, ba chiar i-a adus noi clienti.

Autoritatile in domeniu spun ca nu mai e mult pana cand internetul va lua aproape in intregime locul obisnuitelor iarmaroace.