"Nu folosim ulei, nu folosim produse chimice, nu folosim condimente cu prafuri chimicale. Nu folosim decat faina oul si pesmetul care este din paine."

Bucatarul sef al unui local de unde iti pot lua mancare pentru acasa ne gateste snitel de pui. Mult diferit insa de cel cu care ne-am obisnuit. A disparut uleiul in care era prajit, puiul fiind acum preparat intr-un cuptor special.

Acest preparat nu costa mai mult de 10 lei si este servit cu garnitura de legume la gratar.

Ancuta Zaharia, director general: "Cele naturale sunt accesibile pentru toata lumea, chiar se poate cumpara sanatos si la preturi rezonabile"

Si la magazinul cu produse bio este inghesuiala. Un litru de lapte de vaca, adus de la ferma proprietarilor costa 2 lei . Se cauta si gainile de casa - 13 lei kilogramul sau gastele din ograda - 20 de lei kilogramul.

Oamenii stiu ca pentru a primi certificatul bio, proprietarul acestui magazin se aprovizioneaza doar de la ferme unde nu s-au folosit ingrasaminte chimice timp de doi ani. Pentru cei interesati exista si detergent sau cosmetice bio.

Marcel Bourus, proprietar magazin: "Este o afacere de nisa nu putem vorbi de un succes extraordinar dar in aceasta perioada de criza putem spune ca este o afacere buna."

In Romania, piata produselor bio se ridica la aproximativ 25 de milioane euro, iar 75 % dintre consumatori - sunt femei din mediul urban, cu studii medii si superioare si un venit lunar intre 1.500 si 4.000 lei.