Oxfam este o confederatie mondiala, formata din 15 organizatii care lucreaza impreuna in 98 de tari, alaturi de alti parteneri si "aliati" din lumea intreaga, "care lupta impotriva saraciei si nedreptatii". Aceasta confederatie a lansat un raport in care trage un serios semnal de alarma in privinta preturilor la alimentele de baza. Acestea vor ajunge la un nivel de 120 % si 180 % fata de costurile actuale, pana in 2030, daca liderii mondiali nu vor lua masuri pentru reformarea sistemului global de alimentatie.

Una dintre principalele cauze o reprezinta schimbarile climatice.

"Sistemul de alimentatie trebuie refacut, daca vrem sa depasim provocarile din ce in ce mai mari ale schimbarilor climatice, care influenteaza preturile alimentelor si sunt in legatura directa cu deficitul de pamant, apa si energie" - a declarat presedintele executiv al Oxfam, Barbara Stocking, citata de BBC.

In acest raport, Oxfam pune accentul si pe "bresele de securitate" din sistemul alimentar, care creeaza deja, oamenilor, probleme mari. Iata doar cateva dintre acestea:

Guatemala - 865.000 de oameni risca sa moara de foame, din cauza statului care nu vrea sa investeasca in micii fermieri, care sunt dependenti de hrana importata, sutin organizatiile de caritate.

India - oamenii cheltuie de doua ori mai mult decat venitul lor pe hrana, in comparatie cu rezidentii din Marea Britanie, platind echivalentul a 10 lire sterline pe lapte si 6 lire sterline pe kilogramul de orez.

Afla totul despre "bresele de securitate" din sistemul alimentar, dar si ce e de facut pentru a preveni infometarea populatiei pe www.stirileprotv.ro

Citeste si:

Lista celor mai ieftine vacante din iunie: Tarifele pleaca de la 4 euro pentru o noapte de cazare. Unde ai vrea sa pleci?

15 lucruri despre economia Chinei, care te vor lasa cu gura cascata