Cum isi vand produsele agricultorii romani? Se muta la oras!
De voie, de nevoie, tot mai multi agricultori isi inchiriaza case in mijlocul oraselor ca sa-si vinda mai bine recolta. Beneficiile sunt substantiale spun ei: scapa de intermediarii care ii jecmaneau si ajung acasa cu profituri duble. Ce-i drept, stau departe de familie si timp de cateva luni.
Taranul roman si-a dat seama ca, din fiecare cartof cultivat, ceda o jumatate intermediarului. Apoi, inca o parte acoperea investitia. Iar profitul ramas abia ii ajungea de la o recolta la alta. Acum, prefera sa dea 10-20 de lei pe zi pe taraba si o suta-doua pe luna pentru chirie, dar sa vada ca munca valoreaza ceva.
In Valeni, si domnul Lungu are livezi nesfarsite si doi copii mici. Din Bucuresti le duce dorul, dar merita spune el. Plateste chiria pentru o garsoniera, ajunge in piata in cinci minute si ia mai mult pe merele vindute.
Vorbim deja de un fenomen! Doamna Farcas a venit tocmai de la Roman in Capitala ca sa vanda fasole. Iar Florin si parintii vin de la Jina Sibiului cu mezeluri.
Si in Brasov ajung producatori de la sute de kilometri distanta. Administratorii pietelor le fac insa viata putin mai usoara ii cazeaza, cate 8 in camere, cu 17 lei pe noapte.