"Din pacate, dupa 1989, strategiile pe care le- am avut in agricultura s-au schimbat in functie de partidele politice, de stanga sau de dreapta. Se pune din ce in ce mai mult accent pe lipsa hranei in anumite tari. De aceea am considerat ca este extrem de important ca in aceasta perioada sa avem o serie de intalniri in urma carora sa stabilim impreuna directiile principale de dezvoltare a agriculturii romanesti pe termen mediu si lung", a afirmat Daniel Constantin, potrivit Mediafax.

La prima intalnire, care se desfasoara miercuri la Academia Romana, au fost invitati reprezentanti ai mediului stiintific, ai Academiei Romane si Academiei de Stiinte Agricole si Silvice. Vor urma intalniri cu patronatele din domeniu si investitorii straini, dar si cu comisia prezidentiala.

"Sunt insa scceptic ca vom putea sa ajungem la un acord cu toate fortele politice pentru a aproba o strategie atat de complexa si de punctuala", a afirmat oficialul.

In luna septembrie, directiile importante de dezvoltare a agriculturii vor fi reunite intr-un masterplan pe termen mediu si lung.
"Acesta va fi supus atentiei partidelor politice si imi place sa cred ca acest masterplan va fi aprobat la nivelul parlamentului", a adaugat ministrul Agriculturii.