Subiectul a fost discutat in intalnirea avuta de Dragnea cu vicepremierul chinez Zhang Gaoli.

"I-am propus domnului vicepremier sa extindem exportul in domeniul produselor alimentare si la carnea de ovine, la lapte si produse din lapte. Domnul vicepremier a spus ca, in ceea ce priveste carrnea de ovine, dumnealor sunt dispusi sa incepem imediat procedurile necesare pentru a se realiza acest export. In ceea ce priveste laptele si produsele din lapte, a promis ca va analiza si, in perioada imediat urmatoare, vor da un raspuns pe care il va primi sigur Autoritatea Sanitar-Veterinara", a spus Dragnea la finalul intalnirii cu omologul sau chinez.

El a adaugat ca Romania vrea sa exporte aproximativ 500.000 de ovine, dar primele transporturi trebuie sa contina doar carne de miel.

Referitor la exportul de carne de proc si vita, Dragnea a apreciat ca procedurile sunt finalizate sau in curs de finalizare. El a precizat ca singura problema apare la exportul de carne de vita, dar ca omologul sau chinez i-a promis ca va lua masuri.

Cei doi oficiali au discutat si despre posibilitatea ca Romania sa exporte cereale catre China. "Am discutat despre necesarul de cereale pe care il are China, care este intr-o situatie in care are nevoie de cereale. Suprafata afectata pentru productia de cereale in China este insuficienta pentru necesarul de consum din aceasta tara si impreuna am convenit sa dezvoltam posibilitatile de export masiv de cereale din Romania catre China", a mai spus vicepremierul roman.

Vicepremierul Liviu Dragnea se afla, in perioada 20-26 martie, in vizita de lucru in China.