"Huawei este hotarata sa-si mareasca investitiile in Romania si a planificat ca, pana in 2018, sa creasca numarul angajatilor la aproximativ 1.000, dintre care peste 70% vor fi romani. Va oferi in felul acesta mai multe locuri de munca, in mod direct si indirect", a anuntat managementul companiei, potrivit Mediafax.
 
In Romania sunt in prezent 800 de angajati, in mare lor majoritate ingineri si tehnicieni foarte seriosi, experimentati si bine pregatiti, au spus oficialii Huawei.
 
Infiintata in 1987 de Ren Zhengfei, fost ofiter in Armata Populara a Chinei, Huawei Technologies este cel mai mare furnizor mondial de solutii IT&C, cu venituri de 35,4 miliarde de dolari in 2012. Subsidiara locala a Huawei si-a inceput activitatea in 2003.
 
In iunie 2012, Huawei Romania a anuntat ca a investit sase milioane de euro in deschiderea unui centru de suport global in Romania, suma urmand sa creasca la 200 milioane de euro pana in 2015. Potrivit datelor reprezentantilor subsidiarei locale, pana in 2018, producatorul chinez va investi in Romania inca 100 milioane de euro, cifra care va include si taxele si costurile cu forta de munca. In intervalul 2007-2012, investitiile Huawei in Romania care au totalizat 90 milioane de euro.

15 studenti romani vor primi burse pentru a studia in China
 
Aproximativ 15 studenti romani vor primi o bursa din partea companiei Huawei pentru a studia in China, a anuntat, vineri, la Shenzehen, managementul companiei, dupa o intalnire cu vicepremierul Liviu Dragnea, aflat in China.

"Huawei va oferi burse unui numar de studenti romani pentru a veni in China si pentru a participa la cursuri de instruire profesionala", a anuntat unul dintre directorii companiei. Pentru inceput, se intentioneaza oferirea a unui numar cuprins intre 10 si 15 burse.
 
La randul sau, vicepremierul Liviu Dragnea a precizat ca vor fi alesi studenti foarte buni care se specializeaza in domeniul IT, in universitati din Romania.
 
Infiintata in 1987 de Ren Zhengfei, fost ofiter in Armata Populara a Chinei, Huawei Technologies este cel mai mare furnizor mondial de solutii IT&C, cu venituri de 35,4 miliarde de dolari in 2012. Subsidiara locala a Huawei si-a inceput activitatea in 2003.
 
Vicepremierul Liviu Dragnea se afla, in perioada 20-26 martie, in vizita de lucru in China, el fiind si coordonatorul Comitetului interministerial pentru monitorizarea indeplinirii angajamentelor asumate de Romania cu ocazia Reuniunii, la Bucuresti, in 26 noiembrie 2013, a sefilor de Guvern ai Republicii Populare Chineze si statelor Europei Centrale si de Est. Comitetul a fost infiintat in decembrie 2013.