Din cauza secetei, pamantul este uscat si culturile sunt in pericol. Agricultorii ar fi trebuit sa fie aproape gata cu semanatul, dar nu se pot apropia de aratura.

In sudul tarii s-au inregistrat, miercuri, 36 de grade la umbra. Singurii bucurosi sunt viticultorii. Caldura inseamna aur pentru struguri. In schimb, pentru celelalte culturi este dezastru.

La Galati, nu a mai plouat de doua luni si jumatate. Bolovani mari ca in peisajele de pe alte planete au devenit cosmarul agricultorilor. Cei care se ambitioneaza sa are au costuri mult mai mari pentru ca tractoarele trag mai greu si consuma mai mult.

In judetul Braila, in urma utilajelor se ridica praful cat un stat de om, iar fermierii au renuntat sa mai iroseasca samanta. Era vremea pentru grau, rapita si orz.

In vestul tarii, situatia este aceeasi. Directiile agricole spun ca pana acum a fost insamantata doar jumatate din suprafata normala pentru aceasta perioada. Meteorologii au anuntat ca toata luna septembrie va fi calda si secetoasa.