Ideea de a calatori mai ieftin impartindu-ti masina cu altii nu este noua, insa miscarea a inceput sa se dezvolte acum mai bine de 10 ani.

Pentru a-i ajuta pe cei cu venituri mici care faceau naveta, 3 studenti germani au creat un site care intre timp s-a extins in aproape toata Europa. Carpooling.com atrage acum peste 2 milioane de utilizatori in fiecare luna.

Si in Romania se poate calatori din acest an cu 4inmasina. Avantajele sunt ca poti imparti costul calatoriei, socializezi si iti faci noi prieteni, pastrezi orasul mai verde si reduci riscul de accidente sau de ambuteiaje.

Drumul pentru platforma sustinuta de Politia Capitalei si de Stirileprotv.ro a inceput acum cateva luni. In vacanta de 1 mai era deja la moda sa mergi la mare cu 4inmasina. Intre timp, site-ul a ajuns la aproape 16.000 de fani pe Facebook, iar aplicatia 4inmasina are peste 10.000 de utilizatori lunari.

Peste 700.000 de utilizatori unici au intrat pe site-ul romanesc de carpooling in ultima luna, numarul afisarilor depasind 1.5 milioane. In acest interval si-au creat cont peste 3.500 de utilizatori noi, fiind inregistrate 1750 de curse pe 4inmasina.ro.